MonApr222024

Φοιτητικός διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κύπρου The University of Cyprus Student Innovators Competition 2024 – SINN 2024

Ο 6ος Φοιτητικός διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου Student Innovators Competition – SINN 2024 διοργανώθηκε φέτος με δυναμική συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητας, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024.

Όπως κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και προσελκύει φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα μαθήματα επιλογής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και συγκεντρώνει παράλληλα φοιτητές και «πολυτμηματικές» ομάδες από όλο το Πανεπιστήμιο, με επιχειρηματικές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις σε πρώιμο στάδιο.


Το πρώτο βραβείο, καθώς και το βραβείο του κοινού, απονεμήθηκε στην ομάδα “PharmaConn.” Η ομάδα, που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, στοχεύει μέσω εφαρμογής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ταξιδιωτών που ξεχνούν, χάνουν ή κατάσχονται τα φάρμακά τους ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ή ασθενών που ενδέχεται να δυσκολεύονται να εντοπίσουν εναλλακτικά φάρμακα που είναι διαθέσιμα στη χώρα που ταξιδεύουν ή να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα συνταγογράφησής τους. Η εφαρμογή θα πιστοποιεί τις ιατρικές συνταγές της χώρας των ασθενών αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain και θα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους με συνεργαζόμενα φαρμακεία εγγεγραμμένα σε πλατφόρμα στο εξωτερικό. Η "PharmaConn." ξεχωρίζει με την καινοτομία και τη μοναδικότητά της στη λειτουργία του ιατρικού συστήματος καθώς και με τη στρατηγική συνεργασίας με φαρμακεία παγκοσμίως, με στόχο την παγκοσμιοποίηση των συστημάτων, παρέχοντας απαράμιλλη ευκολία και ηρεμία στους ταξιδιώτες.

Την ομάδα αποτελούν οι Μαρία Ειρήνη Κεφαλιού, Μαρία Κρασιά, Ανδρέας Κωνσταντίνου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και Αρετή Κυριάκου και Αθή Χαρά Λοϊζίδου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Η ομάδα “PharmaConn.” κέρδισε συμμετοχή στο Slush, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 - 21 Νοεμβρίου 2024, στην Φιλανδία και ηλεκτρονικές ταμπλέτες.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα “UNBUZZ” η οποία στοχεύει να σχεδιάσει μια πλατφόρμα που στόχο έχει να διασφαλίσει την ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά ανηλίκων σε διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ινστιτούτων.

Η ομάδα “UNBUZZ” κέρδισε συμμετοχή στο Web Summit το οποίο θα διεξαχθεί στις 11-14 Νοεμβρίου 2024, στην Πορτογαλία.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 28 αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες αξιολογήθηκαν από Επιτροπή Αξιολόγησης. Δώδεκα εξ αυτών, επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην 2η φάση, όπου και παρουσίασαν   στην κριτική επιτροπή. Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Ανδρέας Κούπαρης (Active Angel Investor), μέντορας και μη εκτελεστικός διευθυντής CYBAN, Μαρία Λαβίθη, ιδρυτής και Γενικός Διευθύνων Heroes Made, Αναστασία Λιοπετρίτη, συνιδρύτρια του Girls in STEAM Academy, και Ανώτερη Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας Κύπρου (Center for Social Innovation Cyprus – CSI), Φρύξος Λάρκου, ιδρυτής και Γενικός Διευθύνων Crowdbase και Γιώργος Τζιάζας ιδρυτής και Γενικός Διευθύνων Ascanio.

Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλες τις φοιτητικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, εκπροσωπώντας επάξια την χαρισματική και πολλά υποσχόμενη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου, το μέλλον μας!

Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, επίσης, στον Κυπριακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας (CyEC) 2024 που θα ανακοινωθεί τον Μάιο 2024. Στο διαγωνισμό CyEC μπορούν να λάβουν μέρος νεοσύστατες επιχειρήσεις, άτομα με πρωτοπόρες και καινοτόμες ιδέες, όπως επίσης και έμπειροι επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό και ερευνητικό χώρο της Κύπρου και του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους, την διαδικασία και τους συντελεστές του διαγωνισμού, όπως επίσης και για να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://c4e.org.cy/sinn/

Go to top